Un compromís de bon govern
En el seu compromís fundacional per a la promoció integral de persones adultes amb discapacitat intel·lectual, trastorn mental, trastorn de l’espectre autista (TEA) o paràlisi cerebral, Prodis creu fermament en la necessitat de disposar d’una organització eficient, amb valors com la bona gestió, l’eficàcia i la transparència com a principis d’actuació.
Per aquests motius, i per donar compliment al marc normatiu d’informació financera, transparència i accés a la informació pública, es publiquen els informes de patrimoni i de fluxos d’efectiu corresponents a cada exercici.
De la mateixa forma, els informes socials presentats, justifiquen la tasca de l’entitat com a entitat sense ànim de lucre en la seva missió d’oferir serveis d’assistència i promoció integral de les persones amb discapacitat psíquica, paràlisi cerebral, trastorn mental o trastorn de l’espectre autista (TEA), legalment reconegudes.
Retribució dels i les màxims responsables
D’acord amb els estatuts i la legislació vigent, els màxims responsables de l’entitat són les patrones i patrons que formen part del Patronat de la Fundació. Aquests no perceben cap mena de retribució dinerària ni en espècie per l’exercici del càrrec, d’acord amb la legislació de fundacions i del nostre “Codi de conducta i de bon govern” (article 3.4).
A Prodis fem nostres molts dels principis de l’Economia Social i Solidària (ESS) i d’entre ells, les polítiques retributives equitatives. Segons aquests principis “es consideraran equitatives aquelles forquilles retributives que no superin la relació d’1 a 7 entre el salari més baix i el més alt de l’empresa o l’entitat”. A Prodis hem incorporat aquest principi al nostre “Codi de conducta i de bon govern” (article 3.7). Tanmateix, en l’actualitat (2024) aquesta forquilla és d’1 a 4,4.