Us fem arribar la Memòria de Prodis 2020

 

De totes les memòries que hem fet  fins ara, la més complicada, sens dubte, és la d’aquest any.

No podem dir que el 2020 hagi sortit com el teníem planificat. Havia de ser un any esplèndid, en el qual volíem celebrar que Junts fem 60 anys. Ens esperaven sopars commemoratius, exposicions, xerrades que ens expliquessin que al 1960 un grup de pares i mares valents van començar el camí que avui ens sentim honrats de seguir. Era a principis de març quan ens trucava la consellera de Cultura per dir-nos que, en reconeixement a tota aquesta feina, ens concedien la Creu de Sant Jordi. Tres dies després d’aquest meravellós anunci, que ens posava la cirereta a un any que seria fantàstic, va arribar l’estat d’alarma per la covid-19 i va regirar-ho tot, absolutament tot.

Ens hem vist obligats a adaptar-nos, a reinventar-nos, a tenir una especial cura de tots aquells que viuen a les nostres llars, sense oblidar els que ho fan amb les seves famílies i que tenien situacions més complicades. Hem après el que són les mascaretes FFP2, les saturacions d’oxigen en sang, els gels hidroalcohòlics, les PCR, els tests d’antígens, els grups bombolla…

Em permetràs que no ocupi encara més aquestes línies lamentant tot el que ens va passar i el que no vam poder fer, i em centri en tot el que sí. Perquè, malgrat tot, no hem parat i hem fet moltes coses.

Seguim teixint complicitats, en aquesta fase econòmiques, per aconseguir que el nostre gran projecte El Vapor de Prodis sigui una realitat com més aviat millor. Hem fet una aposta ferma per la restauració. Després d’obrir La Trama i adonar-nos del potencial dels nostres estant davant del públic i fent-se protagonistes, vàrem acceptar la gestió del bar de la Societat Coral Els Amics, creant una aliança que beneficiarà ambdues parts esperem que per molts anys. El resultat ha estat esplèndid quan hem pogut tenir obert. La formació cada cop pren més protagonisme en un centre especial de treball que ja fa temps que s’adapta a les noves exigències dels nostres clients.

La pandèmia ha estat un moment clau per revisar-nos internament també i aprofitar les noves realitats per fer un canvi d’organigrama on quedin reflectits: Serveis Essencials (unifica serveis de teràpia ocupacional i llars), Serveis Laborals (inclou el Centre Especial de Treball i Formació), Serveis d’Entorn i Comunitat (anteriorment Departament Social) i Serveis Estructurals (assumeix tot el referent a serveis econòmics, recursos humans i manteniment de tota la casa).

No vull acabar aquesta introducció a la Memòria 2020 que us fem a mans sense reconèixer, en nom de tot el patronat i en el meu propi, la feina feta per totes les professionals de la Fundació, de forma especial aquest any, que ha estat duríssim. Sense el compromís militant de totes i tots, del primer a l’últim, aquest 2020 hagués estat catastròfic. Crec que també és un moment per tenir molt presents totes les persones de Prodis i les seves famílies, perquè som conscients que heu fet esforços importants per no defallir en els moments més complicats.  I no podem acabar sense manifestar un especial agraïment a tots els amics i amigues que ens heu fet costat. Tot, fins i tot allò més dur, es viu millor quan ho vius acompanyat. Gràcies pel compromís.

#JuntsSomCapaços

Maise Balcells i Mundet
Presidenta de la Fundació Prodis

 

Podeu descarregar-vos la MEMÒRIA de PRODIS 2020 en format PDF aquí

 

Aquest any també hem volgut acompanyar aquest document d’un recull audiovisual. Us l’adjuntem aquí.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X