Dia Mundial Conscienciació Autisme

 

 

Som moltes les entitats que hem participat a la celebració del dia mundial de la conscienciació de l’autisme. Semblava que seria impossible canalitzar tantes propostes, però estem molt orgullosos dels resultats: un ampli i interessant programa que es desenvolupa al llarg de la setmana, i un tret de sortida més que potent que es va celebrar ahir a la biblioteca central. D’una banda la presentació de la guia de recursos; la presentació en primera persona de l’exposició “com vols que t’ho expliqui”; el visionat del manifest; el testimoni de les famílies i d’altra banda la conferència impactant a càrrec de la doctora Amaia Hervás que com sempre amb cura i precisió va atrapar totalment la nostra atenció desgranant la complexitat de l’autisme i els reptes que ens suposa com a societat i com a ciutat integrar a les persones que tenen aquesta condició .
Estem avançant molt ràpid en la detecció de casos, i molt lents en la creació dels suports. El diagnòstic ajuda a les famílies a orientar bé els seus esforços per gestionar els recursos propis i per a pressionar la societat perquè es transformi, però són molts els recursos que fan falta, perquè un 70 % de persones que se’ls detecti l’ autisme només podran tenir una vida mínimament satisfactòria si compten amb molts d’aquests suports.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X