Concert de l’Escolania de Montserrat a favor de Prodis

 

Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca- Prodis- organitzem des del 2005 un concert solidari al Centre Cultural de Terrassa amb la finalitat de projectar-nos  a la ciutat i  complementar ingressos per seguir oferint llocs de treball i habitatges a les persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral, que formen la gran família de Prodis.

L’estil d’aquest concert sempre és divers; la varietat  va des de cantants com Lluís Llach, Feliu Ventura o Maria del Mar Bonet;  corals com la Polifònica de Puig-reig,  la Sant Jordi o l’Orfeó Català; conjunts de  jazz com la Locomotora Negra o la Sant Andreu Jazz Band; grups de  rock com Gossos i triomfadors televisius com el Quartet Mèlt i els terrassencs Tons&Tons . Fins ara, tretze concerts de notes musicals solidàries que han ajudat a la nostra fundació.

Enguany, el catorzè concert té un caire especial i esperat per la seva llarga tradició musical, l’Escolania de Montserrat, una coral de nois que des del segle XIII canta en el  santuari marià de Montserrat. L`Escolania està formada per una cinquantena de nois de nou a catorze anys, procedents de tot Catalunya, que estudien a Montserrat des dels darrers cursos de primària fins als primers de secundària.

Sota la direcció i el llarg mestratge (1953–1997) del pare Ireneu Segarra, l’Escolania va internacionalitzar-se enregistrant discos, participant en festivals o fent gires de concerts per tot el món. Seguint aquesta pauta de portar les seves veus al món sencer, en els darrers anys ha cantat als Estats Units, la Xina, Itàlia, Alemanya, Rússia, Hongria, Suïssa, Bèlgica, Polònia i, recentment, ha arribat d’Irlanda. També ha ofert concerts a ciutats catalanes com Granollers, Agramunt, Collbató i la Seu d`Urgell.

El Concert Solidari de Prodis es realitzarà sota la direcció del mestre Llorenç Castelló  que oferirà tant interpretacions de música sacra i composicions clàssiques  internacionals,  com també música popular catalana amb harmonització de compositors catalans. El concert tindrà un punt final amb alguna cançó nadalenca per la proximitat del Nadal.

Les entrades tenen un preu de 25€ i les venem al nostre centre de la plaça del Tint número 6 i, també, a través d’internet per la pàgina web del Centre Cultural de Terrassa .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X