Prodis als Special Olympics del 2018

 

Andorra la Vella i la Seu d’Urgell van acollir el passat cap de setmana més de 1500 esportistes de 15 països diferents i més de 700 voluntaris per gaudir de quatre dies de diversió i esport. Els Special Olympics se celebren des de l’any 1988 cada quatre anys i s’han convertit en la trobada esportiva més important per a les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental. Aquest any ha estat organitzat per: Comú Andorra la Vella, Special Olympics Catalunya, Special Olympics Andorra, la Federació ACELL i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell.  D’entre tots els participants hi havia quatre equips de Prodis, dos de bàsquet i dos de futbol, que sumaven un total de 32 esportistes preparats i preparades per gaudir dels jocs.

Aquests Special Olympics es van iniciar el dia 4 d’octubre amb una meravellosa gala d’inauguració que va omplir de gom a gom el pavelló municipal d’Andorra. Més de 3.000 persones vam gaudir de la presentació de tots els equips i delegacions participants, de les magnífiques actuacions musicals, la presentació d’en Nuc, la mascota dels jocs, amb la seva nova acompanyant, la Bruna i per acabar, l’emotiva encesa de la torxa olímpica.

El dissabte al matí va arrencar amb partits de poca durada per organitzar els grups de competició per nivells. Un cop finalitzada aquesta primera fase, a la tarda ja van començar els partits per arribar el diumenge al podi. A la Seu s’hi disputaven els partits de bàsquet i a Andorra, els de futbol. Mentre no hi havia competicions, els equips vam gaudir de les diferents activitats al Village fent tallers de manualitats, gaudint d’espectacles, realitzant diferents activitats o, simplement, prenent alguna cosa i descansant per estar a punt per al següent partit. Aquesta transversalitat va permetre a les dues seus dels jocs unir entitats, clubs, empreses, administracions i voluntaris sota un mateix objectiu: la inclusió social.

El diumenge, l’últim dia de competició, es van entregar les medalles a tots els esportistes. En aquests jocs, tots els jugadors reben una  medalla independentment del resultat. Les nostres classificacions van ser: l’equip A de bàsquet, primer; l’equip B de bàsquet, tercers; l’equip A de futbol, quarts; i, finalment, l’equip B de futbol vam quedar segons. En aquest esdeveniment l’objectiu d’arribar al podi va acompanyat d’altres motivacions igual d’importants, com ara la sensibilització de la societat, l’acceptació de les diferències i la naturalització de la discapacitat intel·lectual.

A Prodis hem gaudit cada instant d’aquests dies compartint amb els nostres equips moments que mai s’esborraran de la nostra memòria. Gràcies pel vostre esforç, per la vostra superació i, sobretot, per aquests somriures que ens han acompanyat en els bons i mals moments al camp de joc i, també, fora d’ell! #JuntsSomCapaços

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X