A Prodis iniciem un curs ple de projectes engrescadors!

 

Arriba setembre i ens acomiadem d’un estiu que ha suposat una bombolla d’oxigen molt necessària per poder desconnectar (sempre amb totes les mesures de prevenció i seguretat davant la COVID19!). Arriba setembre i… comença un nou curs a Prodis! Un curs marcat per la pandèmia que està afectant tots els sectors de la societat. Però també un curs on tenim ganes de crear i portar a terme molts projectes que ens engresquen i ens fan somriure, tot i les dificultats!
 

 

Apostem per l’hostaleria i la restauració com a sector d’inserció laboral

Són varis els projectes que iniciem aquest any que giren entorn un eix comú: el sector de l’hostaleria i la restauració. És una aposta estratègica que ja ve de lluny; la inauguració de La Trama i els cursos de formació d’auxiliar de cambrer que vam iniciar l’any 2019 ja marcaven el camí. La idea és clara: apostar per un sector on els nostres puguin créixer i desenvolupar-se professionalment, treballant per crear noves oportunitats d’inserció laboral.

 

 

 

La Coral de Prodis, la germana gran de La Trama!

La primera gran notícia d’aquest setembre va ser la inauguració de La Coral de Prodis. Aconseguir la gestió d’un espai tan emblemàtic de la ciutat com la Coral dels Amics (Carrer Pantà, 57) ha suposat poder continuar amb el projecte iniciat a La Trama i ampliar les places de cambrer que podem oferir. Però volem que la Coral de Prodis sigui molt més i tingui una personalitat pròpia: té potencial per aconseguir-ho! De moment ja hem decidit que l’espai sigui dog-friendly (es podrà accedir amb el teu gos a la terrasseta). I hi ha moltes més idees que aniran creixent i desenvolupant-se en aquest espai que volem omplir de vida!

 

 
L’Alberg Vallparadís, un projecte de ciutat

L’Alberg Vallparadís és un altre dels pilars d’aquest curs 2020-2021. El gestionarem conjuntament amb Fupar i esdevindrà un projecte de ciutat molt important. Un alberg municipal de joventut, preparat per acollir 64 persones, des d’on projectarem Terrassa cap enfora perquè els turistes i visitants coneguin tots els secrets i possibilitats que té la nostra ciutat. Però també projectarem la tasca que fem Prodis i Fupar treballant per la plena inclusió de les persones a les quals acompanyem.

 

 

Per tal de preparar a les possibles persones que treballaran a l’Alberg, aquest estiu es va iniciar un curs especialitzat en el sector hostaler: curs d’Auxiliar de recepció. A partir d’aquest setembre i fins al desembre també s’iniciarà el curs de “Serveis Auxiliars d’allotjaments turístics”. Aquestes formacions són possibles gràcies a la Cambra de Comerç de Terrassa, dins del programa de Garantia Juvenil.

 

El Vapor de Prodis: el gran objectiu d’aquest 2020

I per si tots aquests projectes ens semblaven poc, el gran objectiu del curs és el futur Vapor de Prodis. La remodelació de dues naus (més de 4000 metres quadrats) del Vapor Cortés, ubicades a pocs metres de les oficines centrals de Prodis, suposaran un canvi qualitatiu dins de la nostra fundació.

Aquest futur Vapor de Prodis servirà per ubicar el Centre Ocupacional Reina de la Pau, que ara mateix està situat al carrer Pau Marsal. Un nou Reina de la Pau que també suposarà un canvi de model des de l’arrel: un centre ocupacional més inclusiu i obert a la ciutat, que deixi enrere la visió de centre tancat, pensat cap endins, i projecti totes les nostres capacitats cap enfora.

El Vapor de Prodis també serà molt més! S’hi ubicarà el Centre de Paràlisi Cerebral, un espai d’art pels nostres usuaris, un espai-viver per a cooperatives de la ciutat i un llarg etcètera. Per aconseguir fer-ho possible necessitarem tota l’ajuda i solidaritat dels terrassencs i terrassenques.  I és que aquest Vapor de Prodis pretén ser un punt de trobada obert al barri. Un Vapor comunitari i inclusiu.

 

La salut dels nostres, el més important

 

No ens oblidem del més important de tot: la salut dels nostres! Vivim moments difícils com a societat, preocupats per la pandèmia de COVID-19 que ens ha afectat a tots els nivells. La nostra prioritat principal aquest 2020-2021 és aconseguir que tots els nostres serveis i espais siguin segurs. Per aconseguir-ho estem implementant les mesures de prevenció i seguretat que proposen les autoritats sanitàries. Algunes de les propostes per aquest inici de curs són les següents:

  • Creació de grups bombolla als centres ocupacionals: grups petits (10 persones màxim) sense interacció amb altres membres de Prodis.
  • Rentat de mans i sabates amb gel hidroalcohòlic a l’entrada de totes les instal·lacions.
  • Ús obligatori de la mascareta.
  • Control de temperatura a l’arribada als tallers ocupacionals i espais de treball.
  • Mantenir la distància de seguretat a tots els espais de treball (CET, Oficines, Cuina, etc.)
  • Augmentar la comunicació amb les famílies per tal de coordinar totes les accions relacionades amb la COVID-19, tenint en compte les seves preocupacions.

 

 

Aquests són els reptes d’aquest curs 2020-2021 que iniciem. Un any que de ben segur serà complex. Però ara més que mai, sabem que #JuntsSomCapaços!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X