Omple La Cistella

La segona campanya “La 6Tella” de Prodis, arrenca! 

 

prodis-omple-la-cistellaEngeguem la segona edició de “La 6tella” amb la imatge renovada i molta il·lusió. A Prodis ja ens coneixeu, no parem de pensar propostes i plantejar idees perquè el benestar i dia a dia de les persones que viuen i treballen amb nosaltres, sigui cada cop millor. Per això, volem seguir amb la iniciativa de “La 6tella”: durant 6 mesos farem públic 6 productes necessaris pels usuaris i la fundació i, durant aquest període de temps, podreu fer la vostra donació. Un cop finalitzats els 6 mesos, adquirirem aquest material per seguir amb la nostra missió: treballar per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

Omplir “La 6tella” de Prodis serà molt fàcil si hi participem tots. Les donacions poden ser petites, grans, mitjanes, via web o presencialment venint a la Plaça del Tint, número 6. Des de Prodis, volem agrair-vos la vostra participació per avançat i també recordar-vos que compartint el vídeo i aquesta publicació, ens ajudareu a arribar a més gent, i per tant, a omplir “La 6tella” més ràpid. Som-hi!

Seguim demostrant que #JuntsSomCapaços i que JUNTS #omplimla6tella

PROPOSTES VIGENTS

 
Càmera
PROJECTE FOMENTEM L’AUTOESTIMA –  CÀMERA RÈFLEX – 399€

Fa tres anys que al Servei Ocupacional d’Inserció realitzem un taller de fotografia. Amb aquesta activitat hem constatat que la fotografia fomenta l’autoestima, la capacitat de prendre decisions, el treball en equip, la paciència  i una bona actitud per desenvolupar-nos en diferents entorns. 

Actualment treballem amb càmeres compactes i això fa que no traguem tot el suc als coneixements adquirits, ni a la nostra creativitat. Quan, de forma esporàdica, algú ens deixa una  càmera rèflex  se’ns obre un nou ventall de possibilitats que les càmeres compactes no permeten.

Optar a tenir aquesta potent eina a les nostres mans faria que el nostre coneixement no es veiés limitat per la tècnica i en un futur ens permetria poder captar els millors moments.

Ens ajudes a aconseguir-la?

OBJECTIU: 399€ de 399€ assolits

 
 
Equip-de-música

PROJECTE SALUT LABORAL – EQUIP DE MÚSICA – 140 €    

A Prodis pensem que el treball és una eina inclusiva, que aporta a qui el realitza benestar psíquic, social i econòmic. Treballant ens mantenim actius, ens relacionem amb gent i, sobretot, ens sentim útils i enriquim la nostra autoestima.

Per aconseguir el màxim de tots aquests beneficis, és molt important que disposem d’un entorn que s’adapti a les nostres necessitats i que sigui agradable. Al Centre Especial de Treball, a la Secció de Manufactures, ens agradaria disposar d’un equip de música per fer més agradable i amè el nostre dia a dia.

Ens ajudes a fer-ho possible?

OBJECTIU: 140€ de 140€ assolits

 
 
Estic-hoquei
PROJECTE ESPORT INCLUSIU – ESTICS DE HOQUEI – 700 €         

L’esport és un potent aliat terapèutic per a  millorar la salut de totes les persones, ja que ens enforteix físicament,  millora l’autoestima i ens ajuda a fer equip.

Aquest any el nostre Club Esportiu ha format un tàndem amb el CDTerrassa Hockey, gràcies al qual hem pogut participar a la lliga BBVA Hockey Plus i viure una lliga d’esport normalitzada i inclusiva. Amb aquest èxit,  hem ampliat el nombre de jugadors d’hoquei  i necessitem aconseguir els 10 estics perquè cada un tingui l’instrument bàsic per practicar aquest esport.

Ens ajudes a aconseguir-los?

OBJECTIU: 700€ de 700€ assolits

 
 
Estris-massatge

PROJECTE TALLER DE MASSATGE – ESTRIS DE MASSATGE – 200 €    

Al Servei de Teràpia Ocupacional Cuitat de Terrassa fa temps que treballem amb l’estimulació sensorial. Els cinc sentits ens serveixen per conèixer el món i relacionar-nos-hi, i, per tant, per a les persones amb una greu discapacitat és una activitat vital per estar en contacte amb la realitat que les envolta.

Actualment exercitem l’estimulació a l’aula multisensorial. Ens agradaria complementar-ho impulsant l’estimulació de l’àrea tàctil, proporcionant sensacions agradables a través del massatge, per seguir millorant la qualitat de vida i el benestar emocional de les persones que atenem.

Per poder assolir aquest objectiu, ens aniria molt bé disposar de més eines per poder realitzar massatges d’una manera més completa.

Ens ajudes a adquirir-les?

OBJECTIU: 200€ de 200€ assolits

 
 
mowoot
PROJECTE SALUT PER A TOTS – MOWoOT  –  450 €           

Habitualment les solucions als problemes de restrenyiment crònic són fàrmacs que, a la llarga, poden derivar en irritacions i dany de la paret intestinal. Aquesta problemàtica afecta moltes persones amb paràlisi cerebral del nostre centre.

MOWoOT és un dispositiu no electrònic, no farmacològic ni invasiu, que emula els massatges manuals de còlon per tal d’estimular l’intestí i contribuir a solucionar aquesta problemàtica. Disposar del MOWoOT ens ajudarà a poder resoldre els problemes de restrenyiment sense fer ús de tractaments farmacològics i mesures invasives, i millorarà amb escreix la qualitat de vida de les persones que en facin ús.

Ens ajudes a adquirir aquest dispositiu?

OBJECTIU: 450€ de 450€ assolits

 
 

Llit-elàstic

PROJECTE ESTIMULACIÓ VESTIBULAR – LLIT ELÀSTIC – 300 €

Al Centre Ocupacional Reina de la Pau treballem amb persones amb greu discapacitat intel·lectual i paràlisi cerebral. Part de la nostra tasca consisteix a oferir estimulació multisensorial per tal d’exercitar els diferents sentits de la persona,  oferir-li noves sensacions i millorar el seu benestar.

Per fer que una persona amb greu afectació connecti amb l’entorn, una de les tècniques més usades és l’estimulació vestibular, que aporta informació del cos i dels seus límits i provoca estats de calma o d’excitació.

Amb el llit elàstic podrem treballar l’estimulació vestibular, gaudint d’una experiència sensorial molt plaent i accessible a tothom amb els suports corresponents.

Ens ajudes a saltar i sentir?

OBJECTIU: 300€ de 300€ assolits

 
 

PROPOSTES ASSOLIDES A LA PRIMERA EDICIÓ

 
cistella-puff-01
PUFFS, CILINDRES I COIXINS – PROJECTE CANVIS POSTURALS – 600€

El projecte de canvis posturals té com a objectius mantenir el to muscular, per garantir l’autopercepció corporal de les persones amb paràlisi cerebral. Els canvis de postura al llarg del dia, per evitar problemes físics derivats de passar massa estona en cadira de rodes, són una necessitat.

Els puff, el cilindres i coixins de diverses formes i mides, permeten posicionar a aquestes persones còmodament fora de les cadires de rodes, garantint el confort i possibilitant la participació activa en activitats i converses.

Necessitem renovar i ampliar el material per mantenir el benestar i el confort diari.

Hi col·labores?

OBJECTIU: 600€ de 600€ assolits

 
 

ARMILLA SENSORIAL – 319€

L’armilla propioceptiva és una armilla sensorial que produeix una acció estimulant i efecte calmant per a facilitar la percepció corporal, aportar seguretat i proporcionar sensació de tranquil·litat.

És com una abraçada reconfortant a qui la porta posada.

En els Serveis Ocupacionals de Prodis també l’utilitzem per preparar a la persona enfront de situacions que sabem que la poden estressar, posant-li anticipadament..

L’ armilla propioceptiva la necessitem per:

  • Aportar calma i seguretat en moments determinats
  • Permetrà reduir la medicació en persones amb trastorns de l’espectre autista (TEA), discapacitat i hiperactivitat (TDAH).

Si vols contribuir a l’abraçada, ajuda’ns!

OBJECTIU: 319€ de 319€ assolits

 
 

NOUS INSTRUMENTS – 200€

La musicoteràpia té un impacte molt positiu en la vida de les persones amb discapacitat.

  • Potencia el desenvolupament sensorial, la creativitat i la motivació.
  • La música desbloqueja pors i apaivaga l’angoixa.
  • Afavoreix la capacitat de comunicació i la transmissió de sentiments.

Els Serveis Ocupacionals de Prodis desenvolupen un taller setmanal de Musicoteràpia amb uns resultats excel·lents i amb molt d’èxit.

Per al projecte, necessitem més instruments, volem donar més qualitat a les sessions i que tots els participants puguin participar a la vegada.

Ens ajudes?

OBJECTIU: 200€ de 200€ assolits

 
 

EL TOBII; SISTEMA DE CONTROL VISUAL PER A EINES INFORMÀTIQUES – 1908€

El Tobii PCeye Go és un sistema alternatiu d’accés a l’ordinador que permet controlar amb la mirada el cursor de l’ordinador com si fos un ratolí. Aquesta eina de suport suposa un avantatge important ja que no comporta temps d’espera a la persona que l’utilitza quan utilitza l’ordinador.

Dins del Taller, amb l’objectiu de continuar trencant barreres i cercant millorar l’accessibilitat de les persones amb paràlisi cerebral, creiem que ens seria de molta utilitat. Alguns ja l’han provat, i han quedat encantats i encantades de la seva funcionalitat.

Necessitem un Tobii per continuar trencant barreres. Ens ajudes?

OBJECTIU: 1908€ de 1908€ assolits

 
 
cistella-cistella-01
UNA CISTELLA DE BÀSQUET – PROJECTE VIDA SALUDABLE – 200 €

Al Centre Especial de Treball de Prodis vetllem sempre per mantenir un bon clima laboral, però volem anar un pas més enllà, i també es treballa en el foment d’uns hàbits de vida saludable. La pràctica de l’esport és un d’aquests, exercici que pot contribuir de manera molt destacada en el benestar físic i psíquic de les persones.

Per aquest motiu, una de les demandes que tenim, és la d’instal·lar una cistella de bàsquet a La Fàbrica de Prodis. D’aquesta manera, els treballadors i treballadores del Centre Especial de Treball podran gaudir-ne durant els descansos i estones lliures per desconectar.

El Centre de Producció La Fàbrica està localitzat en un polígon industrial amb pocs serveis i instal·lacions d’esbarjo properes, raó per la que creiem que la cistella ens pot aportar un gran benefici en el clima laboral de tota la nostra plantilla.

Vols ajudar-nos i venir a jugar amb nosaltres?

OBJECTIU: 200€ de 200€ assolits

 
 
cistella-mirall-01
UN MIRALL – PROJECTE EXPRESSIÓ CORPORAL – 165€

El Servei Ocupacional d’Inserció (SOI) està treballant un projecte amb sessions d’expressió corporal. Una tècnica o disciplina que desenvolupa la capacitat d’entendre el propi cos i interpretar amb ell, per poder relacionar-se amb els demés. Parlem del llenguatge del cos, una eina per entendre’ns i comunicar-nos millor.

Aquest curs volem emprendre unes sessions específiques a treballar l’expressió corporal. Volem coneixe’ns millor, experimentar, imaginar, improvitzar, dramatitzar… Gaudir expressant allò que sentim i com ho sentim!

Per fer-ho, ens aniria molt bé disposar d’un gran mirall per a la sala d’activitats on poder observar-nos, i poder treballar millor.

Ens ajudes?

OBJECTIU: 165€ de 165€ assolits

 
 
CADIRA JOËLETTE – PROJECTE PUGEM LA MUNTANYA – 3387€

Volem trencar barreres i fer accessible la natura i la muntanya a les persones amb mobilitat reduïda del Centre de Paràlisi Cerebral. Per aconseguir-ho ens seria de gran servei poder disposar d’una Joëlette, una cadira tot terreny amb una sola roda que permet a qualsevol persona amb mobilitat reduïda o discapacitat practicar el senderisme. La Joëlette permet accedir a llocs que són inaccessibles a les cadires de rodes convencionals, només amb l’ajuda mínima de dos acompanyants.

A Prodis, ja coneixem aquesta cadira, vam tenir recentment la primera experiència quan vam pujar a la Mola el passat 5 de juny. Tota una aventura on van col·laborar amics, voluntaris i familiars, per a fer el cim. Vens amb nosaltres a la muntanya?

Ajuda’ns!

OBJECTIU: 0€ de 3387€ assolits

 
 
cistella-llit-elastic-01
LLIT ELÀSTIC – PROJECTE ESTIMULACIÓ VESTIBULAR – 300€

Al Centre Ocupacional Reina de la Pau es treballa amb persones amb greu discapacitat intel·lectual i paràlisi cerebral. Part del treball que es realitza consisteix en oferir estimulació multisensorial, per tal d’estimular els diferents sentits de la persona i oferir-li noves sensacions i millor benestar. Sense estimulació sensorial, qualsevol persona està desconnectada d’ella mateixa i del seu entorn.

Es treballa a partir dels tres sistemes sensorials bàsics que possibiliten el coneixement corporal, l’estimulació tàctil, la propioceptiva i la vestibular.

Aquesta darrera consisteix en posar el cos en moviment en relació a la gravetat: canviar la velocitat i direcció de desplaçament. L’estimulació vestibular és molt important perquè ens aporta informació del cos i dels seus límits i pot provocar estats de calma o d’excitació.

Amb el llit elàstic es podrà treballar l’estimulació vestibular, treballant així tots aquests aspectes i gaudint d’una experiència sensorial molt plaent i accessible a tothom amb els suports corresponents.

Vols ajudar-nos a saltar i sentir?

OBJECTIU: 0€ de 300€ assolits

 
 
Categoria:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X