Omple La Cistella

omple-la-cistella-de-prodis

LA CAMPANYA Omple la 6Tella de Prodis 

 

Les activitats de Prodis no paren. Les noves idees, les propostes o les necessitats, en major o menor mesura, sorgeixen habitualment d’acord amb la nostra missió d’oferir millor qualitat de vida a totes les persones que viuen i treballen amb nosaltres.

Moltes vegades, aquestes necessitats han d’esperar a poder ser una realitat per un tema pressupostari, malgrat no ser grans inversions. Per aquest motiu, hem creat La 6Tella. Un nou espai que pretén presentar aquestes necessitats i que entre tots les puguem aconseguir.

Ajudar a omplir La 6Tella de Prodis és molt fàcil si hi contribuïm tots una mica. Qualsevol aportació, per petita que sigui, pot ajudar a assolir algun d’aquests petits grans reptes que aquí us presentem.

De projectes o necessitats en tenim molts, però hem cregut oportú presentar-los en grups de sis per un període de sis mesos. Conforme es vagin assolint, seran substituïts per d’altres que tenim en cartera.

No ho dubtis, ajuda’ns a omplir La 6Tella, segur que entre tots ho aconseguirem.

PROPOSTES VIGENTS

 
cistella-puff-01
PUFFS, CILINDRES I COIXINS – PROJECTE CANVIS POSTURALS – 600€

El projecte de canvis posturals té com a objectius mantenir el to muscular, per garantir l’autopercepció corporal de les persones amb paràlisi cerebral. Els canvis de postura al llarg del dia, per evitar problemes físics derivats de passar massa estona en cadira de rodes, són una necessitat.

Els puff, el cilindres i coixins de diverses formes i mides, permeten posicionar a aquestes persones còmodament fora de les cadires de rodes, garantint el confort i possibilitant la participació activa en activitats i converses.

Necessitem renovar i ampliar el material per mantenir el benestar i el confort diari.

Hi col·labores?

OBJECTIU: 600€ de 600€ assolits

 
 

ARMILLA SENSORIAL – 319€

L’armilla propioceptiva és una armilla sensorial que produeix una acció estimulant i efecte calmant per a facilitar la percepció corporal, aportar seguretat i proporcionar sensació de tranquil·litat.

És com una abraçada reconfortant a qui la porta posada.

En els Serveis Ocupacionals de Prodis també l’utilitzem per preparar a la persona enfront de situacions que sabem que la poden estressar, posant-li anticipadament..

L’ armilla propioceptiva la necessitem per:

  • Aportar calma i seguretat en moments determinats
  • Permetrà reduir la medicació en persones amb trastorns de l’espectre autista (TEA), discapacitat i hiperactivitat (TDAH).

Si vols contribuir a l’abraçada, ajuda’ns!

OBJECTIU: 319€ de 319€ assolits

 
 

NOUS INSTRUMENTS – 200€

La musicoteràpia té un impacte molt positiu en la vida de les persones amb discapacitat.

  • Potencia el desenvolupament sensorial, la creativitat i la motivació.
  • La música desbloqueja pors i apaivaga l’angoixa.
  • Afavoreix la capacitat de comunicació i la transmissió de sentiments.

Els Serveis Ocupacionals de Prodis desenvolupen un taller setmanal de Musicoteràpia amb uns resultats excel·lents i amb molt d’èxit.

Per al projecte, necessitem més instruments, volem donar més qualitat a les sessions i que tots els participants puguin participar a la vegada.

Ens ajudes?

OBJECTIU: 200€ de 200€ assolits

 
 

EL TOBII; SISTEMA DE CONTROL VISUAL PER A EINES INFORMÀTIQUES – 1908€

El Tobii PCeye Go és un sistema alternatiu d’accés a l’ordinador que permet controlar amb la mirada el cursor de l’ordinador com si fos un ratolí. Aquesta eina de suport suposa un avantatge important ja que no comporta temps d’espera a la persona que l’utilitza quan utilitza l’ordinador.

Dins del Taller, amb l’objectiu de continuar trencant barreres i cercant millorar l’accessibilitat de les persones amb paràlisi cerebral, creiem que ens seria de molta utilitat. Alguns ja l’han provat, i han quedat encantats i encantades de la seva funcionalitat.

Necessitem un Tobii per continuar trencant barreres. Ens ajudes?

OBJECTIU: 1908€ de 1908€ assolits

 
 
cistella-cistella-01
UNA CISTELLA DE BÀSQUET – PROJECTE VIDA SALUDABLE – 200 €

Al Centre Especial de Treball de Prodis vetllem sempre per mantenir un bon clima laboral, però volem anar un pas més enllà, i també es treballa en el foment d’uns hàbits de vida saludable. La pràctica de l’esport és un d’aquests, exercici que pot contribuir de manera molt destacada en el benestar físic i psíquic de les persones.

Per aquest motiu, una de les demandes que tenim, és la d’instal·lar una cistella de bàsquet a La Fàbrica de Prodis. D’aquesta manera, els treballadors i treballadores del Centre Especial de Treball podran gaudir-ne durant els descansos i estones lliures per desconectar.

El Centre de Producció La Fàbrica està localitzat en un polígon industrial amb pocs serveis i instal·lacions d’esbarjo properes, raó per la que creiem que la cistella ens pot aportar un gran benefici en el clima laboral de tota la nostra plantilla.

Vols ajudar-nos i venir a jugar amb nosaltres?

OBJECTIU: 200€ de 200€ assolits

 
 
cistella-mirall-01
UN MIRALL – PROJECTE EXPRESSIÓ CORPORAL – 165€

El Servei Ocupacional d’Inserció (SOI) està treballant un projecte amb sessions d’expressió corporal. Una tècnica o disciplina que desenvolupa la capacitat d’entendre el propi cos i interpretar amb ell, per poder relacionar-se amb els demés. Parlem del llenguatge del cos, una eina per entendre’ns i comunicar-nos millor.

Aquest curs volem emprendre unes sessions específiques a treballar l’expressió corporal. Volem coneixe’ns millor, experimentar, imaginar, improvitzar, dramatitzar… Gaudir expressant allò que sentim i com ho sentim!

Per fer-ho, ens aniria molt bé disposar d’un gran mirall per a la sala d’activitats on poder observar-nos, i poder treballar millor.

Ens ajudes?

OBJECTIU: 165€ de 165€ assolits

 
 
CADIRA JOËLETTE – PROJECTE PUGEM LA MUNTANYA – 3387€

Volem trencar barreres i fer accessible la natura i la muntanya a les persones amb mobilitat reduïda del Centre de Paràlisi Cerebral. Per aconseguir-ho ens seria de gran servei poder disposar d’una Joëlette, una cadira tot terreny amb una sola roda que permet a qualsevol persona amb mobilitat reduïda o discapacitat practicar el senderisme. La Joëlette permet accedir a llocs que són inaccessibles a les cadires de rodes convencionals, només amb l’ajuda mínima de dos acompanyants.

A Prodis, ja coneixem aquesta cadira, vam tenir recentment la primera experiència quan vam pujar a la Mola el passat 5 de juny. Tota una aventura on van col·laborar amics, voluntaris i familiars, per a fer el cim. Vens amb nosaltres a la muntanya?

Ajuda’ns!

OBJECTIU: 0€ de 3387€ assolits

 
 
cistella-llit-elastic-01
LLIT ELÀSTIC – PROJECTE ESTIMULACIÓ VESTIBULAR – 300€

Al Centre Ocupacional Reina de la Pau es treballa amb persones amb greu discapacitat intel·lectual i paràlisi cerebral. Part del treball que es realitza consisteix en oferir estimulació multisensorial, per tal d’estimular els diferents sentits de la persona i oferir-li noves sensacions i millor benestar. Sense estimulació sensorial, qualsevol persona està desconnectada d’ella mateixa i del seu entorn.

Es treballa a partir dels tres sistemes sensorials bàsics que possibiliten el coneixement corporal, l’estimulació tàctil, la propioceptiva i la vestibular.

Aquesta darrera consisteix en posar el cos en moviment en relació a la gravetat: canviar la velocitat i direcció de desplaçament. L’estimulació vestibular és molt important perquè ens aporta informació del cos i dels seus límits i pot provocar estats de calma o d’excitació.

Amb el llit elàstic es podrà treballar l’estimulació vestibular, treballant així tots aquests aspectes i gaudint d’una experiència sensorial molt plaent i accessible a tothom amb els suports corresponents.

Vols ajudar-nos a saltar i sentir?

OBJECTIU: 0€ de 300€ assolits

 
 
Categoria:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X