Xerrada del Dr. Abel Martínez sobre els refugiats a Grècia i la seva experiència personal al camp de refugiats de Ritsona

 

El 27 d’Abril de 2016 el Dr. Abel Martínez es va incorporar al desplegament de la Creu Roja a la Unitat de Resposta a Emergències de Cures Bàsiques de Salut a Grècia. Aquesta iniciativa era per donar suport sanitari als refugiats a la regió d’Àtica, sobretot al camp de Ritsona.  L’objectiu era facilitar cures preventives i curatives de salut d’acord a les indicacions del Ministeri de Salut Grec i l’Organització Mundial de la Salut. Principalment, realitzaven funcions d’atenció primària, salut matero-infantil, promoció de la higiene, seguiment epidemiològic, vacunació i també hi podia incloure procediments quirúrgics menors.

El Dr. Abel Martínez ja havia format part de dispositius similars quan al 2005 a Balakot(Pakistan) i al 2010 a Xile, hi va assolar un terratrèmol. És voluntari de la Creu Roja des de fa més de 30 anys i ha desenvolupat diferents tasques, relacionades, sobretot, amb els primers auxilis. També ha participat en l’elaboració de diversos manuals de primers auxilis a nivell estatal, i és una de les persones més reconegudes a Espanya en socorrisme i primers auxilis.

A Prodis estem molt agraïts a la Creu Roja de Terrassa  per ajudar-nos a fer possible aquesta xerrada i molt orgullosos que la nostra gent egarenca, treballi incansablement per millorar la situació dels refugiats. Per això, a Prodis, per un costat volem donar veu a aquesta problemàtica i denunciar-la perquè no s’oblidi i es segueixi lluitant; i per l’altra, volem facilitar solucions i fer conèixer les múltiples vies d’ajuda que existeixen i les diferents iniciatives i organitzacions que estan pressionant al govern espanyol per acollir als refugiats que ens toca com a país Europeu.

Us esperem demà a les 17:00h al Centre Cívic de Ca N’Aurell, al costat de Prodis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X