Vacances a mida

 

Cap d'any estiuencMesos abans de l’estiu, els mecanismes de Prodis per poder oferir unes vacances plaents a les persones que viuen i treballen amb nosaltres, es posen en marxa. Aquest any, hem organitzat i mobilitzat a 79 persones amb una flota de 8 furgonetes, perquè gaudissin al màxim cada dia d’estiu.

El nostre objectiu com a entitat és proposar un model de vacances on cadascú, el més autònomament, i segons les seves possibilitats, interessos i recursos, esculli: on, com i amb qui vol passar les seves vacances d’estiu. Per això, un any més hem treballat amb Ràtio Associació, amb qui tenim una llarga trajectòria de treball conjunt per anar assolint, gradualment, l’objectiu d’oferir unes vacances totalment personalitzades per a cada persona.

Per organitzar aquestes vacances hem treballat amb una combinació de tres elements. El primer, l’estada durant 30 dies a l’Alberg de Cabrera de Mar. El segon, estades organitzades i dinamitzades per Ràtio Associació a diferents destins d’Espanya, Europa i Catalunya com ara: París, Toledo, Estartit, Ampúria Brava, Benidorm i Calella de Mar. I per últim i la novetat d’enguany: tres estades d’una setmana, amb grups de 7 persones usuàries i 2 acompanyants a Blanes, Andorra i Salou. Aquestes tres vies s’han combinat amb la possibilitat de passar uns dies a Terrassa a la nostra llar de Can Tusell, depenent de les necessitats de cada persona, tant de salut, com de descans.

Can TusellAquesta pluralitat de possibilitats ens ha permès dibuixar unes vacances amb un grau de satisfacció molt alt. A Cabrera de Mar hem gaudit de la tranquil·litat d’estar en un lloc fixe amb vehicles propis. Això ha facilitat la possibilitat de realitzar sortides diàriament, amb grups reduïts i amb activitats molt adequades per cada perfil i interès. Així mateix, hem compartit l’alberg amb altres grups i amb famílies, cosa que ens permet interaccionar amb altres realitats i fa que les nostres estades, tinguin una bona dosis de normalització.

Les sortides organitzades per Ràtio Associació, sempre són un èxit. Els grups estan formats per persones de diferents entitats i això, sempre enriqueix molt més l’experiència de vacances; fomentant la socialització i les relacions interpersonals.

BlanesPer últim, el programa “Vacances a mida” ha estat un encert per les 21 persones que l’han gaudit. La clau de l’èxit recau en l’autonomia per decidir amb qui anar de vacances, on i quines activitats i sortides s’hi faran. Això ha fet, que tots els participants que han gaudit d’aquest programa, tinguin una alta satisfacció de les vacances, ja que tant els encerts, com potser, les coses no tan encertades, han estat per decisions pròpies.

A Prodis pensem que gaudir d’unes bones vacances ha de servir sobretot per canviar rutines, canviar referents i, el més important, per passar-ho bé. La nostra decisió de personalitzar cada cop més les vacances rau en la nostra voluntat d’apoderar a les persones per tal que puguin gaudir del seu temps lliure amb qui vulguin i com vulguin.

Aquesta evolució, no seria possible sense tot l’equip que ha treballat per acostar-nos una mica més a aquest ideal de vacances.

Un any més, felicitats i moltíssimes gràcies a tot l’equip!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X