Pugem a La Mola

 

El Jose i la Carol, del Centre de Paràlisi Cerebral Ciutat de Terrassa de Prodis, pugen a la Mola amb cadira tot terreny i el suport de 60 voluntaris.

La Joëlette és una cadira de rodes tot terreny que permet fer recorreguts no adaptats a persones amb mobilitat reduïda.

El diumenge 5 de juny , el Jose i la Carol van poder complir un dels seus somnis: van fer el cim de la Mola,  al parc natural de Sant Llorenç del Munt. En una jornada matinal igual que la de moltes persones que aprofiten el bon temps per fer una excursió a la muntanya, el Jose i la Carol ho van fer per primera vegada, gràcies als 60 voluntaris que els van acompanyar per empènyer la Joëlette, una cadira de rodes tot terreny.pujada

Ja que la tasca principal de Prodis és la promoció integral de persones adultes amb diversitat funcional, i va més enllà del fet purament assistencial, es va organitzar aquesta excursió per l’entorn natural dels voltants de la ciutat. El resultat va ser una experiència inoblidable tant per als dos protagonistes com per als acompanyants que van fer d’incansable motor durant tot el recorregut de pujada i de baixada.

Des de Prodis es va fer una crida de voluntaris per les xarxes socials, amb més de 4.000 seguidors, i en poc més d’una setmana es va assolir el nombre de 30 persones que inicialment eren les previstes per empènyer les cadires pels camins i senders del parc natural.

Per a l’excursió, va ser necessari servir-se de dues cadires de rodes tot terreny, Joëlettes, que permeten afrontar terrenys de tot tipus a qualsevol persona amb mobilitat reduïda, amb l’ajuda d’acompanyants. Aquestes cadires van ser cedcarol-ijoseides a Prodis per AVAN (Amics de la Neurologia). La cadira consta d’un seient, que reposa sobre una roda i quatre braços per ser conduïda per dos pilots. La Joëlette està equipada amb potes de suport per a les aturades, cintes de seguretat, frens de disc, reposacaps i coixins.

És apta per a la pràctica del senderisme i es recomana que siguin 3 o 4 persones les que acompanyin la cadira: dues per pilotar-la i, la resta, per oferir relleus. En la sortida de Prodis, que va disposar de la col·laboració de l’Enric Datzira, responsable d’equipament i projectes de la Casa Nova de l’Obac, van ser una trentena de persones fent els relleus, les necessàries per poder assolir els 1.104 metres d’alçària de la Mola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X