Noves llars al barri de Torresana

 

L’execució del projecte de les noves Llars de Torresana està en la tercera i última fase  i entra a la recta final abans de convertir-se en una realitat per a moltes de les persones que viuen a les nostres Llars. El nou model d’habitatge i d’atenció a persones amb altes necessitats de suport que proposem, ha fet que el projecte hagi estat seleccionat per Plena Inclusión a través de Dincat, com a projecte pilot, a tot l’Estat, per al programa “Casa Meva”, de creació de models de vida independent, per tal d’avaluar-ne l’impacte en la qualitat de vida de les persones beneficiàries.

S’ha desenvolupat un model d’atenció residencial que es nodreix dels models més punters a nivell europeu i pretén oferir un lloc per viure a diferents perfils de persones amb discapacitat intel·lectual i paràlisi cerebral amb diferents necessitats d’atenció.

Amb aquest nou model s’ha prioritzat que aquestes persones puguin disposar d’un veritable lloc per viure en unitats de convivència de pocs residents, que siguin cases totalment accessibles i fins i tot dotades d’elements tecnològics que permetin millorar i desenvolupar la seva autonomia.

També s’ha prioritzat que aquestes cases estiguin integrades en una comunitat ordinària de veïns en un barri de la ciutat de forma que els residents puguin interactuar amb els seus veïns de la comunitat i participar en tota la vida del barri, així com que puguin utilitzar tots els serveis i equipaments del barri al igual que la resta de la població.

La realització del projecte suposa una millora substancial per la qualitat de vida de les persones usuàries del servei d’habitatge de la fundació de manera que podran desenvolupar la seva vida d’una manera normalitzada i més autònoma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X