La nova piscina de “El mas” de Prodis

 

35532630_2106158522936964_5842110641682251776_nEl Mas de Prodis és un espai ubicat a la Floresta, en ple Parc de Collserola i ens ofereix un ampli ventall de possibilitats com a recurs de lleure. Fa pocs dies vam fer la inauguració de la piscina, on no només ens ho podem passar bé, sinó que ens permetrà obtenir millores físiques i psíquiques de les persones que viuen i treballen a la fundació. Aquest nou espai és totalment accessible, responent a totes les nostres necessitats de mobilitat.

Anteriorment disposàvem d’una piscina què no era totalment accessible. Les persones amb dificultats motrius els hi resultava difícil aprofitar la instal·lació; a més, era una piscina més petita i de molt poca fondària. Aquesta millora ens permetrà poder gaudir del medi aquàtic més enllà del caràcter lúdic-social-esportiu que es desenvolupa en l’activitat de piscina. Donarem una especial rellevància a la seva vessant terapèutica i educativa influint en l’aprenentatge, la capacitat funcional i optimitzarem les relacions i la participació.

be69dddc-5fb6-4011-8508-66a4977bb80aEl medi aquàtic suposa un reforç terapèutic complementari als tractaments de fisioteràpia que reben les persones amb afectacions motrius més severes, com és el cas de les persones amb paràlisi cerebral. Les propietats de l’aigua fan que puguem desenvolupar activitats sense gravetat, sent un medi facilitador per a la realització de moviments voluntaris, els quals no poden realitzar fora d’aquest medi, de manera que poden experimentar sensacions i vivències amb un alt reforç per a la seva autoestima.

44cc58ee-41a8-4d2e-8923-3d9c791e7854El treball que realitzarem amb aquesta nova instal·lació té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels nostres usuaris a partir  d’una activitat física favorable al seu desenvolupament psicomotriu i al seu benestar físic-psíquic, partint d’una metodologia centrada en el joc i la interacció. Ja hem començat a realitzar diferents activitats i només cal veure la cara que tenen a les fotos per veure els primers resultats positius.

Aquesta nova piscina és una passa endavant cap al nostre objectiu de millorar contínuament la qualitat de vida de totes les persones que formen part de Prodis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X