Apoderant els “Nosaltres”

 

Apoderant els “Nosaltres” va ser una jornada que va permetre visibilitzar les experiències de participació i d’apoderament col·lectiu que impulsen diverses entitats ALEI. Les entitats socials tenen en compte l’opinió de les persones a les quals s’adrecen? Creieu que és útil que les persones ateses participin en la gestió dels recursos? Què entenem per participació?… I per apoderament? Quina és la “CLAU” que les “acciona”?

Aquestes i moltes altres preguntes es van tractar a la Jornada ALEI: Apoderant els “Nosaltres” el dimarts 7 de juny a la Masia Freixa.

A la primera part hi va haver  l’exposició de set experiències d’apoderament col·lectiu de la xarxa ALEI (La Trobada, Hort Comunitari de Càritas, Salut Mental Terrassa, Ateneu Candela, Consell de Participació de Prodis, GAM Prou Barreres i Assemblea de Persones en Situació Sense Llar de la F. Busquets).
A la segona part, un mapatge de processos, necessitats, vincles i propostes de futur per seguir construint i… apoderant els “nosaltres”. Imaginant, nodrint i apoderant-nos personalment i col·lectivament… Prodis va ser una de les set iniciatives que va compartir la seva experiència a càrrec de la Gemma i del Francisco, que van explicar les seves experiències del dia a dia.

L’acte, el va conduir el  Jordi Dueso. La Rut Garcia, d’Actiu Humà, va dinamitzar la segona part i ens va ajudar a canalitzar i gestionar tota l’emoció, intel·ligència i energia col·lectiva... El present que vam compartir va ser un preciós regal i ens vam donar l’oportunitat de ser ben conscients que reconeixent-nos en les fragilitats que ens fan humans construirem les fortaleses que ens fan “poderosos”!!!

Vam construir els vincles per fer d’ALEI un espai comú on fer-nos costat, apoderar-nos i créixer plegats!!!

La jornada va acabar amb una dinàmica que pretenia mostrar-nos la importància de pertànyer a una xarxa, de generar relació amb persones i entitats, per no quedar mai amb la sensació de no poder progressar. En solitud, tot és més complicat. Són  molt importants els espais en què es comparteixen coneixements, punts de vista i maneres de donar-nos suport els uns als altres, com els que ens facilita l’ALEI. Les persones que participen en projectes de diferents àmbits ens mostren de què són capaços.

Finalment vam unir totes les cintes per anar plegats i vam recopilar les conclusions en un panell que tindrem exposat una temporada en cada una de les entitats participants.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

 

Your browser is out of date. It has security vulnerabilities and may not display all features on this site and other sites.

Please update your browser using one of modern browsers (Google Chrome, Opera, Firefox, IE 10).

X